ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ
ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΕΣ

Πασχαλινές Χαλκομανίες

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Βυζαντινού πολιτισμού – λόγω της γεωγραφικής της θέσης, πολύ κοντά στο Άγιο Όρος – συνεχίστηκε και άνθισε η τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Μια τέχνη, που από τον 14ο αιώνα με τα καλλιτεχνικά της δημιουργήματα, επηρέασε βαθύτατα την ιστορία της τέχνης και της ζωγραφικής, αλλά και ολόκληρη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Σήμερα, σ’ αυτήν την πόλη, με σεβασμό στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατασκευάζουμε στο εργαστήρι μας πιστά αντίγραφα βυζαντινών εικόνων, με το ίδιο παραδοσιακό τρόπο. Φυσικό ξύλο, χειροποίητος καμβάς, χρώματα αυγοτέμπερας, γνήσιο φύλλο χρυσού, αποτελούν ένα μέρος μόνο των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούνται. Τα υλικά όμως δεν κάνουν την εικόνα. Η Τεχνική της Αγιογραφίας είναι το δυσκολότερο υλικό, αλλά και η πιο χρονοβόρα διαδικασία της κατασκευής των εικόνων. Απαραίτητη προϋπόθεση, πολύχρονη μάθηση και η συνεχής εξάσκηση.
Πιστεύουμε ότι μέσα από τις σελίδες αυτού του εντύπου, συμβάλλουμε στη διαιώνιση της Βυζαντινής Τέχνης, όχι μόνο σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο.
Ελπίζουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να είστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε συνεπείς σε κάθε σας παραγγελία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκθεσιακός Χώρος Θεσσαλονίκης
Φίλυρο , ΤΘ 2502, Θεσ/νίκη
 T.K. 57010
Τηλέφωνο: 2310.677022

ICONISMA is proudly powered by webzoom©