Εργαστήρι Βυζαντινών Εικόνων

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Βυζαντινού πολιτισμού – λόγω της γεωγραφικής της θέσης, πολύ κοντά στο Άγιο Όρος – συνεχίστηκε και άνθισε η τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Μια τέχνη, που από τον 14ο αιώνα με τα καλλιτεχνικά της δημιουργήματα, επηρέασε βαθύτατα την ιστορία της τέχνης και της ζωγραφικής, αλλά και ολόκληρη την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Σήμερα, σ’ αυτήν την πόλη, με σεβασμό στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κατασκευάζουμε στο εργαστήρι μας πιστά αντίγραφα βυζαντινών εικόνων, με το ίδιο παραδοσιακό τρόπο. Φυσικό ξύλο, χειροποίητος καμβάς, χρώματα αυγοτέμπερας, γνήσιο φύλλο χρυσού, αποτελούν ένα μέρος μόνο των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούνται. Τα υλικά όμως δεν κάνουν την εικόνα. Η Τεχνική της Αγιογραφίας είναι το δυσκολότερο υλικό, αλλά και η πιο χρονοβόρα διαδικασία της κατασκευής των εικόνων. Απαραίτητη προϋπόθεση, πολύχρονη μάθηση και η συνεχής εξάσκηση.
Πιστεύουμε ότι μέσα από τις σελίδες αυτού του εντύπου, συμβάλλουμε στη διαιώνιση της Βυζαντινής Τέχνης, όχι μόνο σε καλλιτεχνικό, αλλά και σε πνευματικό επίπεδο.
Ελπίζουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να είστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε συνεπείς σε κάθε σας παραγγελία.

Αγιογραφίες

Κατόπιν παραγγελίας, αναλαμβάνουμε την κατασκευή εικόνων οποιασδήποτε διάστασης και παράστασης ή αγίου. Οι εικόνες αγιογραφίας είναι εξολοκλήρου χειροποίητες και ζωγραφίζονται συνήθως σε χειροποίητο καμβά.
Με πίστη στην θρησκευτική μας παράδοση, προσπαθούμε κι εμείς να προσθέσουμε το λιθαράκι μας στη διαιώνιση της Βυζαντινής Αγιογραφίας, μια τέχνη που επηρέασε την ιστορία της ζωγραφικής, αλλά και ολόκληρη την Ορθοδοξία. 

Μεταξοτυπίες σκαφτές

Με την μέθοδο της κλασσικής μεταξοτυπίας (serigraphy) κατασκευάζουμε εικόνες οι οποίες είναι εκτυπωμένες σε χειροποίητο καμβά αγιογραφίας, με απαράμιλλη πιστότητα
χρωμάτων και απεικόνισης. Οι μεταξοτυπίες είναι εκτυπωμένες με χρώματα αγιογραφίας και είναι αναλλοίωτες στο χρόνο.Τα τελευταία χρόνια είναι πια εφικτή, η εκτύπωση οποιασδήποτε παράστασης ή αγίων απευθείας σε ξύλο ή καμβά, με πολύ ανθεκτικά χρώματα. Ακολουθεί η επεξεργασία των εικόνων με πατίνες παλαίωσης ή επικόλληση με φύλλο χρυσού ή ψευδόχρυσου.

Λιθογραφίες σκαφτές

Οι λιθογραφίες είναι αντίγραφα βυζαντινών εικόνων
σε χαρτί, με υψηλής ανάλυσης εκτύπωση.
Η εκόνα επικολλείται σε ξύλο (φυσικό ξύλο, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδα κτλ) και γίνεται επεξεργασία παλαίωσης με ειδικές πατίνες αγιογραφίας (βερνίκια) ή επικόλληση με φύλλο ψευδόχρυσου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιστό αντίγραφο εικόνας, ανθεκτικό στο χρόνο και σε οικονομική τιμή.
Περισσότερα από 400 θέματα αγίων και παραστάσεων είναι διαθέσιμα για κατασκευή εικόνων σε οποιαδήποτε διάσταση.
Επίσης, κατασκευάζουμε εικόνες εκκλησιών ή ιερών μονών με τον εκάστοτε πολιούχο άγιο ή παράσταση.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Ανακαλύψτε

Εμπνευστείτε μια δημιουργία

Είμαστε στην διάθεση σας να κατασκευάσουμε ότι επιθυμείτε και επιλέξετε

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε πάντα εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε

Δημιουργίες που αντέχουν στον χρόνο

Η εταιρία μας συνδυάζει ποιότητα και υπευθυνότητα

ΓΚΑΛΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκθεσιακός Χώρος Θεσσαλονίκης
Φίλυρο , ΤΘ 2502, Θεσ/νίκη
 T.K. 57010
Τηλέφωνο: 2310.677022

ICONISMA is proudly powered by webzoom©